• Creative Agency

  Streetcorner är en snabbt växande aktör inom beställningskonst, workshops och andra uppdrag med graffiti och gatukultur som gemensam nämnare.

  Genom att kombinera kompetens inom produktion, material och konstnärligt utförande strävar vi efter att ligga i framkant inom graffiti/gatukonst som socialt verktyg och uttryck.

  Sedan starten har vi gått från att vara en renodlad gatukonstbutik till att nu arbeta som en kreativ agentur som sträcker sig över design, filmproduktion, reklam, streetpromotion, konstnärligt integrationsarbete, eventproduktion, eventsnickeri, illustration, kursledning, PR,  fasadmålning och workshops för såväl unga som gamla ur alla samhällsgrupper.

  Vi som arbetar med Streetcorner har många års erfarenhet av att arbeta professionellt med graffiti som verktyg. Vi har bland annat arbetat med Riksteaterns uppmärksammade Art of the Streets och som medgrundare av den väletablerade graffitibyrån Klottrarna samt som kursledare på Sveriges enda graffitiutbildning, Spinneriet på Glokala folkhögskolan i Malmö.

  Idag kan vi erbjuda helhetslösningar med ett unikt och mångsidigt team av hyllade producenter, konstnärer, illustratörer, graffitimålare och andra högt respekterade utövare inom olika grenar av gatukulturen. 

  Vi har våra kontor i Stockholm och Malmö men har hela Norden som hemmaplan och arbetar även internationellt.

 • Graffiti workshop

  Streetcorner erbjuder graffitiworkshops där deltagande och skaparglädje står i fokus. Vi går igenom graffitin och gatukonstens historia samt grunderna i skiss- och sprayteknik. Varje deltagare får chansen att släppa fram sin kreativitet och vara en del av det verk som vi tillsammans skapar. 

  Streetcorners workshopledare har gedigna bakgrunder inom den svenska graffiti- och gatukonstscenen och är djupt rotade i kulturen. Bland ledarna har vi Mikael Rickman, internationellt etablerad graffitikonstnär och kursledare för Spinneriet på Glokala folkhögskolan, en 2-årig utbildning inom graffiti. Vi har även Shora Dehnavi med bakgrund inom gatukonst och som ordförande i Graffitfrämjandet.

  Uttrycket i graffiti är direkt och inspirerande, vi ser stort värde i att fler försöker sig på denna växande konstform.

  Genomförandet:

  Vi riktar oss till stora och små grupper där alla är välkomna. Utformningen av workshopen anpassas till den aktuella målgruppen.

  Vi står för färg, skyddsmasker och handskar. Vi använder Europas enda miljöcertifierade sprayfärg Loop.

  Vid önskemål bokar vi in vår fotograf som dokumenterar dagen i film och foto.

  Ett exempel på workshop:

  Vi presenterar oss och går igenom graffitins historia och hur graffitiscenen ser ut idag. Därefter planerar vi dagens måleri med skisser och förberedelser innan vi går ut. Oftast har vi förberett bilder som gruppen ska försöka efterlikna. Väl ute går vi igenom säkerhet, förhållningsregler och sprayteknik, sen släpper vi loss kreativiteten!

  Om ni är intresserade av att testa på graffiti kontakta oss på info(@)streetcorner.se så utformar vi en workshop efter era egna önskemål och möjligheter.

 • Muralmålning i Rosengård

   

  Vi målade en muralmålning tillsammans med kidsen i Rosengård.

  En grym dag med mycket engagemang och uttryck. 

 • Väggmålning

  Att bjuda in graffiti och andra typer av gatukonst i stadsmiljön, på arbetsplatsen, skolan eller i hemmet är ett enkelt och progressivt sätt att kommunicera med medborgare /kunder /besökare. 

  Graffitins fria och direkta uttryck sprider kraft och känslor som manar till tankar om frihet och att allt är möjligt. 

  Av erfarenhet vet vi hur en målning kan förena och integrera såväl ett fikarum som ett helt område.

  Vi hjälper er inom alla former av graffiti, gatukonst och muralmåleri.

  Vi har erfarenhet av allt från hela husfasader, trapphus, konferensrum, museer, skolor etc. med motiv i alla former. I allt från muraler i kurbits och fotorealistiska insekter till klassiska graffitibokstäver och fria uttryck tar vi hjälp och inspiration av de som rör sig i målningens närhet. Vi skapar verk som berör och etablerar. 

  Vårt kontaktnät når de mest meriterade urbana konstnärerna både i Sverige och internationellt och bara fantasin sätter gränser för vad vi tillsammans kan åstadkomma på er vägg.

 • Event-PR

  Vi målar uppvisningsmåleri där graffitins formspråk blir en happening på ert event, antingen som dekor eller som live-akt. 

  Vi har erfarenhet av allt från att måla brudparets namn i graffiti på bröllop och banderoller inför studentfirande till att måla internationella storföretags loggor på mässor och företagsevent.

  Graffiti förmedlar handlingskraft och medvetenhet, viktiga värdeord för många företag. 

  Det kan också vara ett dekorativt och snabbt verktyg för att sätta färg på och ge ert event ett arbetat och ambitiöst intryck.

 • Företagskickoff med graffiti-workshop

   

  En workshop i graffiti är en rolig och kreativ teambuilding aktivitet. 

  Efter en dag med oss har alla deltagare blivit inspirerade och löst en kreativ uppgift med sitt team.

 • Tidigare kunder