• Graffiti workshop

  Streetcorner erbjuder graffitiworkshops där deltagande och skaparglädje står i fokus. Vi går igenom graffitin och gatukonstens historia samt grunderna i skiss- och sprayteknik. Varje deltagare får chansen att släppa fram sin kreativitet och vara en del av det verk som vi tillsammans skapar.

  Streetcorners workshopledare har gedigna bakgrunder inom den svenska graffiti- och gatukonstscenen och är djupt rotade i kulturen. Bland ledarna har vi Mikael Rickman, internationellt etablerad graffitikonstnär och kursledare för Spinneriet på Glokala folkhögskolan, en 2-årig utbildning inom graffiti. Vi har även Shora Dehnavi med bakgrund inom gatukonst och som ordförande i Graffitfrämjandet.

  Uttrycket i graffiti är direkt och inspirerande, vi ser stort värde i att fler försöker sig på denna växande konstform.

 • Genomförandet:

  Vi riktar oss till stora och små grupper där alla är välkomna. Utformningen av workshopen anpassas till den aktuella målgruppen.

  Vi står för färg, skyddsmasker och handskar. Vi använder Europas enda miljöcertifierade sprayfärg Loop.

  Vid önskemål bokar vi in vår fotograf som dokumenterar dagen i film och foto.

  Ett exempel på workshop:

  Vi presenterar oss och går igenom graffitins historia och hur graffitiscenen ser ut idag. Därefter planerar vi dagens måleri med skisser och förberedelser innan vi går ut. Oftast har vi förberett bilder som gruppen ska försöka efterlikna. Väl ute går vi igenom säkerhet, förhållningsregler och sprayteknik, sen släpper vi loss kreativiteten!

  Om ni är intresserade av att testa på graffiti kontakta oss på info(@)streetcorner.se så utformar vi en workshop efter era egna önskemål och möjligheter.

 • Företagskickoff med graffiti-workshop

  En workshop i graffiti är en rolig och kreativ teambuilding aktivitet. 

  Efter en dag med oss har alla deltagare blivit inspirerade och löst en kreativ uppgift med sitt team.