top of page
1_edited.jpg
Nyfiken på koncept för skapande skola inom ny offentlig konst med inspiration från urbankonst och graffiti? 

 

Vi arbetar utifrån vår egen metod för att göra konsten tillgänglig och uppmuntrar deltagarna att släppa lös kreativitet på ett spännande sätt som tilltalar alla åldrar/bakgrunder. Med kreativa redskap och tekniker öppnas nya vägar att uttrycka sig även för de som tvivlade på sin kreativitet; t ex med spray, vattenpistoler, vattenballonger, blomsprutor, rollers eller redskap av återvunnet skräp.

 

Genom att uttrycka sig bildligt i storformat kommer många möjligheter att tänka större inte bara i format utan också kring samarbete och läroprocesser. Genom att arbeta på samma yta tillsammans sätts krav på kommunikation där deltagarna jobbar tillsammans och samarbetar med grannarna på ytan för verket. 

 

Gemensamma verk utmanar äganderätten om mitt och ditt och gör det enklare att delta. En deltagare gör något som någon annan kan bygga vidare på. För att göra detta behöver gruppen förbereda sig tillsammans. Att göra detta kring ett ämne i anslutning till utbildningen ger möjligheter att fördjupa intresset både för lärande i skolan och kring tekniken i målandet för att uppnå det resultat gruppen strävar åt. 

 

StreetCorner Skapande skola
Upplägg

Tillsammans med er lägger vi upp undervisningen för att passa era elever och lärare bäst efter period i skolan. Vi är vana att arbeta i större projekt över tid där eleverna tillsammans med konstnärer under en projekttid utvecklar och genomför ett offentligt konstverk tillsammans. Vi ser detta mest givande då det ger tillfälle att bygga relationer och fördjupa kunskaper för att ge gruppen kunskap och självförtroende. Vi kan också göra kortare workshop/föreläsningar där eleverna lär sig grunderna inom urbankonst och inspireras för att själva jobba vidare inom ämnet på kommande bildlektioner. Inför start erbjuder vi en föreläsning för lärarlaget för att de ska få en historisk förståelse, kunna svara på frågor och även arbeta med ämnen som yttrandefrihet och kultur i sin undervisningen kopplat till genomfört projekt. 

 

Material och ytor

Vår ambition är att de verk som skapas får en längre livstid och gör gärna samarbeten kring ytor på skolorna som är tråkiga idag. Alla som målar med oss får låna skyddsmasker, skoskydd, tröjor och skyddshandskar. Färgerna vi använder är de miljömässigt bästa på marknaden. 

 

info@streetcorner.se 

Streetart StreetCorner Save the Planet Now
bottom of page