top of page

STUDIECIRKLAR

I SAMARBETE MED

KULTURENS

Skapa cirkel

Om du vill skapa cirkel har vi samlat information för att hjälpa dig på den här sidan. Börja med att läsa igenom informationen, sen är det bara att fylla i föranmälan så är ni igång!

Så här går det till

Dra ihop ett gäng

Minst 3 personer, max 20 pers. Alla deltagare behöver vara 13 år eller äldre. Välj en ledare som ansvarar för föranmälan, går ledarutbildning, håller kontakt med oss på Streetcorner och gör närvaroregistrering.

 

Skapa kunskapsmål 

Kunskapsmålen ska anges i föranmälan. Till exempel: Vi vill bli bättre på att göra burners, redigera film m.m. Det behöver inte vara krångligt!

 

Föranmäl er cirkel. 

Detta görs genom att skicka in anmälningsblankett till studiecirklar@streetcorner.se. Eller genom att fylla i anmälningsformuläret längre ner på den här sidan.  

Ledaren går en digital introduktion

Detta kallas ledarutbildning, du kan gå den här.  Det tar högst en halvtimme!

 

Gå ut och skapa kultur!

 

Efter närvaroregistrering får ni ut stödmedel

Efter att ni fyllt i föranmälan kommer Kulturens att skicka ut närvarolistor, dessa skickas sedan in i sluten av terminen. Efter att Kulturens har fått dem är det bara att vänta lite, sen får ni information om hur ni beställer från HL. Vill ni istället ha ersättning för lokal eller annat material, säg till!

KOMPETENSUTVECKLING

När du som cirkelledare har gått ledarutbildningen kan du ansöka om Kulturens individuella kompetenscheck för ämnesmässig eller pedagogisk utveckling här.

NYTTIG INFORMATION

Det kan var en del att hålla reda på när man startar en studiecirkel, vi har därför samlat vanliga frågor nedan. Vi är här för att hjälpa så tveka inte att höra av er!

studiecirklar@streetcorner.se

 • Hur startar jag en studicirkel?
  Starta en studiecirkel är lätt! Fyll i och skicka in föranmälan till oss så kontaktar vi er snart med mer information.
 • När får jag ut studiestödet?
  Studiestödet kommer först efter ni har haft er studiecirkel en termin, börjar ni studiecirkeln i Januari kan ni alltså förvänta er att få utbetalning under sommaren. Närvarolistorna ska in i mitten av December och Juni, sen tar det några veckor för att vi och Kulturens ska kunna administrera medlen.
 • Hur ska föranmälan fyllas i?
  Du kan se exempel på hur föranmälan ska fyllas i här
 • Hur ska jag fylla i närvarolistorna?
  Här kan du se exempel på hur närvarolistorna ska fyllas i. Närvarolistorna kan också fyllas i digitalt. Läs mer om detta här.
DSC_1261.jpg
Jobbansökan

Tack för ditt meddelande!

bottom of page